Wednesday, June 23, 2010

*nites at i-city wonderland*

salam readers,

fuhh..fuuhh..banyak gile spider webs. hoho. menyampah gile statements neh. tapi nak jugak buat. biahaha.
uolsssss..i nak cite neh. aritu i g i-city. besssstttt!!!!sile jeles yer! hoho. oke. i explain dulu tujuan or cerite asal cemane tibe-tibe boley terpikir nak g i-city.

alkisahnye, ari ahad lepas i ade wedding yang kene pergi kat puncak alam. wedding my ofismate. since wedding tuh dekat dengan umah enchek suami i , so i decides nak g umah enchek suami  after working ari sabtu tuh. but, mase ari sabtu tuh terpikir la jugak if duduk umah enchek suami nanti if bosan nak buat ape. then, tibe-tibe la datang idea nak g i-city. sebelom neh da banyak kali dengar cite pasal i-city tapi tak tau pon ape ade kat i-city. then, i google la. macam-macam la kua. then, terus message si kachak cakap nak g i-city malam sabtu tuh. siap bagi link searching i kat enchek suami suh die tengok ape ade kat i-city tuh. hoho.

and kebetulan pulak, dekat office enchek suami sekarang ade budak uitm kampus shah alam tengah prac kat situ. so, enchek suami i pon duk usha-usha la mamat 2 orang tuh tanye pasal i-city.  hasil siasatan enchek suami budak prac tuh cakap kat situ best. ade banyak lampu kaler2 and very the happening. hoho. especially time world cup neh. siap ade big wide screen untuk tontonan umum. mwahaha. terus enchek suami agree nak pergi. as long as ade orang teman die tengok world cup. mwahaha. tape. i tak kesah dipergunakan. janji i pon dapat g i-city. mwahaha. fair la kan?hikhikhik.


nak g i-city from puncak alam just half an hour jer. if korang dari different direction google senirik yo. hoho.
kami sampai around 730pm. after parking terus carik surau since waktu pon da maghrib. siyesly, i sangat teruja mase sampai tuh.dengan lampu yang various colours. gile gayat tibe-tibe jadinyer. tapi sayang sangat-sangat. dekat situ punyela banyak building, tapi developer kat situ sikit pon tak teringat nak buat surau.
*oke, dalam ati cakap maybe developer chinese kot* or maybe ade surau tapi kami tak taw lokasinye di mane. then, bile da penat melilau terus tanye bangla yang jage parking kat situ. then die tunjuk kat arah kawasan kedai belakang gerai-gerai kat situ. kami  pergilah kat arah yang ditunjuki oleh bangla itu.
gile sadis bile tengok mereka hanya solat dekat ruang kedai yang kosong. diletakkan tikar then atas tuh diletak sejadah. bahagian lelaki di hadapan dan perempuan di belakang tanpa tirai or langsir or watever la kan. wat d heck? nape sampai begitu sekali ?? langsung takde proper area untuk dijadikan surau dah ker?
developer nih langsung tak prihatin la wat development. takkan satu area dekat i-city tuh tak boley nak wat surau kot. nak amek wudhu lagik gile sadis. itu maleh i nak cite. huhu. or maybe i boley cakap tempat tuh still baru dat's why takde surau. boley kah macam tuh?tapi nak or tanak. kewajipan harus ditunaikan hoho. oke. stop it. bukan nak cite pasal tuh sebenarnye. but atleast i da bagi taw uols..if nak datang situ solat la maghrib dulu. or bawak la air sendiri untuk amek wudhu. hoho. i tak sure i0city neh bukak or tak waktu siang sebab kawasan sini happening waktu malam jer. hoho.

and ectelli, i pergi i-city neh dua kali berturut-turut. hoho. first we all pergi on saturday nite. but reli2 sakit ati bile bateri camera kong. so, malam sabtu tuh dapat amek pictures sikit jer. then, mintak dekat hubby bawak lagi malam keesokannye sebab tak puas amek pics. hoho. yes, i gayat tengok lampu banyak dan chantek. uols pon pergilah sini nanti kalau free2. sonok bangat tak hengat. oke. and sekarang layan pics oke. sile siap sedia. hoho.  =)





gelagat di malam pertama *opsss.bukan malam pertama yang tu oke. =P*
saturday nite. biahaha.


tak tau nak cakap aksi ape neh. candid kot. mwahaha.





~~pissss~~


~~si kachak~~


chantek kan?hee~~



gojes tak? bukan lampu tuh. tapi model tuh. biahaha.


~yang ni pon~~hoho.


~~butterfly round d head~~


i tak sewjuk tapi teruja. hoho.


aksi enchek suami yang siyes nonton world cup.





....gelagat malam kedua...
sunday nite. hoho....


on the way ke i-city for the second time.yeeaahhh!!



in snow's room. tapi takde snow pon. kapas je lebey. hoho.

















dragon ball. siyes i tak tipu.





jangan betolkan screen pc or lappy anda. pic neh betol even bukan CNY lagi. biahaha.


nice ha??




yo..yo..pisss~~




sabar ye..banyak lagi pics neh. jangan tukar channel oke. mwahaha.






chantek tak? gojes tak?















ade gaya nak jadi photographer pro tak? mwahaha.


i suke yang neh. im in purple world. lalalala.


oppss.. tersame pulaks ngan kaler baju. hoho.


luv diz..











i da dapat bintang i. kaler suci putih bersih murni lagikss. haha.


big  colourful butterfly


rase macam nak curi je butterfly neh pastu pasang kat rumah senirik.huhu.










gile menyampah suke pokok neh. kalau boley tebang rase nak tebang je. angkut bawak balik umah. mwahaha.


us in purple world. siyes gile suke pokok neh.


colourful tree~~


blue + white..yang ni pon chantek jugak. rase cam nak gigit je lampu neh.














keseriusan enchek suami menonton world cup.hurmmm~~


oke.pics da abeh. hoho. after puas posing me and enchek suami mendajalkan orang laen. mwahaha.
nak taw kitaorang buat ape?biahaha.
we try untuk masok dalam pics orang laen yang tengah berposing.
konon-konon macam saje nak melalu lalangkan diri la di situ. mwahaha.
tapi di belakang merekalah kami cube memuatkan diri untuk masuk sekali dalam pics tersebut.
gile jaat kan?mwahahaha.
tapi takdela sampai tahap dajal kan?hoho.
oke. daa abeh..
daaa..


6 comments:

  1. just nak bgtau....
    SAYE JELES OK.....

    ReplyDelete
  2. to dyan: ajak la enchek tunang g sini dyan. best sangat dyan..hehe..

    ReplyDelete
  3. Fuh.... baru abis tengok pic bel punya la.. panjang jendela... tapi bagus2 nice u pic i likessss hehehe

    ReplyDelete
  4. to angah:hehe..kan da ckp nk upload smpai muntah2.hehe. by the way..thank u angah..ngee~~

    ReplyDelete
  5. weh gedik r gambo. nyampah! seyes nyampah sbb ak jeles ok! haha

    weh, bile nak ketemu ni. umah laki mu da dekat dah ni..

    ReplyDelete
  6. to piya: haha.sile jeles lagik..haha. weyh, ko g la ajak hubby ko g sane..besttt!!
    hehe.tau xpe. da dekat tp xjumpe2 pon. diz wik aku balek sane lg. tgk la klu sempat jumpe la kite nnti. hehe.

    ReplyDelete

No anonymous allowed here!!!

~~To Exchange Link Please Leave Your Links Here~~